sikeresen hozzáadtad a kosaradhoz.

Web hosting dedikált szerveren

Szerző: 2014-08-21 internet, Web Hosting

Weboldalaink saját dedikált szerveren való tárolása és futtatása költséges megoldást lehet, de rengeteg előnnyel jár a közös szervereken bérelhető web hosting szolgáltatásokkal szemben. Egy megosztott szerver használata, bármilyen jól is van az karban tartva, sohasem lehet száz százalékosan stabil és megbízható.

hostHa saját dedikált szerveren fut a weboldalad sok olyan hibalehetőséget elkerülhetsz, melyek negatív hatással lehetnek a megbízhatóságra és a stabilitásra. A megosztott szervereken gyakori hibák lehetnek a más kezdő felhasználók által használt kódok és scriptek, a túl sok feltöltött alkalmazás és összetevő, stb.

A dedikált szerverre csak azokat a szoftvereket fogod feltelepíteni, amelyekre szükséged van, amíg egy megosztott szerveren más által felinstallált szoftverek és applikációk is futni fognak.

Dedikált szerver használata esetén kevésbé fogsz függeni a web tárhely szolgáltatótól. Ha webes céged van és ügyfeleid weboldalai is a dedikált szervereden futnak, azonnal segítséget nyújthatsz nekik az esetlegesen felmerülő problémák esetén, ami egy közös szerver esetén nem mondható el. Egy növekvő üzletnek a megbízható és gyors támogatás ugyanúgy a részét képezi, mintegy stabil weboldal.

Egy dedikált szerver akár további bevételekhez is juttathat. Ha 24 órás hozzáférésed van a saját dedikált szerveredhez, percek alatt szerkeszteni tudod a kliens weboldalát vagy ki tudod javítani azt, így az azonnal segítségnyújtásért és támogatásért felszámolt összegek a te zsebedben maradnak és nem egy megosztott web hosting céghez folynak be.

Ha a látogatói statisztikákból az derül ki, hogy sokan hagyják el az oldaladat, mert az lassú vagy rohamosan csökken a látogatottság, mert rajtad kívül álló okok miatt sokszor nem elérhető a weboldalad, akkor érdemes befektetni egy dedikált szerverbe. Gondolj csak bele, mennyi potenciális vásárlót veszítesz naponta a rossz minőségű web hostingnak köszönhetően! Lehet, hogy sokkal több pénzt veszítesz, mint amibe egy dedikált szerver kerülne.

Egy olyan weboldal amely gyors letöltési sebességet biztosít és állandóan elérhető, a potenciális kliensnek azt mutatja hogy megbízható vagy és nagyobb eséllyel fogja nálad elkölteni a pénzét. Emellett egy stabil dedikált szerver javítja a vállalat arculatát, és jelenlegi kliensek nagyobb eséllyel fognak másoknak ajánlani. Ez pedig több eladáshoz vezet, kevesebb reklámmal.

Ha komolyan szeretnéd venni a jelenléted az interneten, dedikált szerverre van szükséged.