sikeresen hozzáadtad a kosaradhoz.

HuMn, az RFID blokkoló pénztárca

Szerző: 2014-09-05 RFID

Manapság az RFID (Radio Frequency IDentification), azaz rádiófrekvenciás azonosítás, egyre több helyen jelenik meg életünkben. Kezdve igazolványainktól, hitelkártyáinkon keresztül, egészen útleveleinkig.

Mindez megkönnyíti és meggyorsítja az azonosítás folyamatát, de ugyanakkor az adatlopást is lehetővé teszi. Ma már több RFID blokkoló pénztárca létezik, egyik sem olyan vékony és könnyen zsebre vágható, mint a HuMn.

A HuMn pénztárca lényegében két lapocskából és egy azokat összetartó szalagból áll, azzal a céllal előállítva, hogy pénzünket és különböző kártyáinkat minél kisebb helyen tárolhassuk. Azonban amellett, hogy minimális tárolási helyet igényel, az RFID jeleket is blokkolja. A pénztárca alapesetben két vékony lapocskából áll, de bármikor egyszerűen bővíthető, ha szükség van rá.

Jelenleg a HuMn pénztárca eleinte Kickstarter projekt oldalán volt kapható és szép sikereket ért el, ma már azonban közvetlenül a készítőtől rendelheted meg RFID blokkolós pénztárcádat. Valószínű, hogy a rendelés után várnod kell egy kicsit, mire kézhez kapod a terméket, de egy csekély anyagi befektetés után végre te is biztonságban tudhatod adataidat.

Újabb hírek a témával kapcsolatban: Úgy fest, hogy már régebb óta létezik egy ugyanilyen pénztárca, William Wallet névvel, melyet a Wintercheck Factory hozott létre. Ha egy olyan alternatívát keres, melyet most azonnal meg is vehet (és nem mellesleg, ami úgy tűnik, hogy az eredeti ötlet volt), keresse meg a céget.