was successfully added to your cart.

Bitrix24 – Tartsd naprakészen a távdolgozókat és a külsős munkatársakat is!

A távdolgozók számára komoly előnyt jelenthet a rugalmasság és az önállóság, de a távmunka hátránnyá is válhat, ha az ilyen dolgozók elszigeteltnek érzik magukat a vállalattól. A Bitrix24 segíthet, hogy távdolgozóid és külsős munkatársaid is valódi csapattagnak érezhessék magukat!

  1. Tarts rendszeres meetingeket minden dolgozóddal

 

offices24-slide-3-300x120A rendszeres találkozók lehetővé teszik a távdolgozók és a külsősök számára is, hogy találkozzanak a többiekkel és a vezetővel, így naprakészek maradhatnak és az elidegenedés érzése sem jelent majd problémát. Ha valóban jól működő csapatot szeretnél, akkor mindenképpen érdemes megfogadni ezt a tanácsot. Ilyenkor megbeszélhetitek a célokat, rávilágíthattok a nagyobb figyelmet igénylő dolgokra, meghatározhatjátok az egyes munkák határidejét és megbeszélhettek minden kérdést, problémát.

Találjátok meg azt a rendszerességet, ami mindenkinek a legjobb: hetente, havonta, kéthavonta, stb., majd vigyétek be az időpontokat visszatérő eseményként a Bitrix24 naptáraitokba, hogy senki ne felejtse el.

Ne engedd azonban, hogy a meeting túl hosszúra nyúljon. Semmi rossz nincs abban, ha jut idő egy kis kötetlen beszélgetésre is, de ha egy-egy meeting tovább tart, mint 60-90 perc, akkor a dolgozók már az értékes munkaidejüket vesztegetik. Tartsd tiszteletben mindenki munkaidejét azzal, hogy megadod a pontos kezdési és befejezési időpontot. Ezt szintén megteheted a Bitrix24 meetingtervezőjében.

  1. Hozz létre virtuális pihenőszobákat és munkacsoportokat

Amiből a távdolgozók leginkább kimaradnak, azok a pihenőidőben történő informális interakciók. Segíts nekik, hogy ők is jó társaságban tölthessék a pihenőket. Hozz létre egy csoportot a Bitrix24-ben, ahol a rendszeresen bejárók és a távdolgozók egyaránt üzenhetnek egymásnak. Ezek a virtuális interakciók rengeteget segíthetnek abban, hogy az otthonról dolgozók is valódi csapattagnak érezhessék magukat.

Szintén érdemes olyan virtuális munkacsoportokat létrehozni, melyekben a távdolgozók eredményesen kereshetnek információkat, dokumentumokat, kérhetnek segítséget és értesülhetnek a változásokról. A Bitrix24-ben annyi munkacsoportot hozhatsz létre, amennyi szükséges, a külsős munkatársak számára pedig létrehozhatsz külön extranet-csoportokat.

  1. Éreztesd távdolgozóiddal, hogy nem feledkeztél meg róluk

adatmegosztas

A vezetők gyakran elhanyagolják a távdolgozókat és külsős munkatársakat, kivéve, ha utasításokat kell nekik adni, jelentést kell bekérni vagy figyelmeztetni kell őket a határidőre. Persze, fontos, hogy az utasítások eljussanak a távdolgozókhoz, de a jó viszony a munkát is jobbá teszi.

Rendszeresen lépj kapcsolatba távdolgozóiddal, akár ok nélkül is. Csak köszönj rájuk, kérdezd meg, hogyan boldogulnak a munkával, és adj lehetőséget nekik, hogy feltegyék kérdéseiket, megosszák veled ötleteiket és, hogy jobban megismerkedjetek.

Ezek az informális interakciók remek lehetőséget adnak a bizalom és a hűség növelésére. Itt neked kell megtenned az első lépést, hiszen a távdolgozókkal nem fogsz véletlenszerűen összefutni a folyosón.

A Bitrix24 chatje kiválóan alkalmas arra, hogy naponta minden alkalmazottaddal válts egy pár szót.

  1. Mindenkit tájékoztass a történésekről

Ha a távdolgozók mellett rendszeresen bejáró dolgozóid is vannak, akkor könnyen beleeshetsz abba a hibába, hogy csak a körülötted lévőket informálod kellőképpen a friss eseményekről. Elképzelhető, hogy nincs közvetlen hatással a távdolgozókra az, ha nem tájékoztatod őket a legfrissebb vállalati hírekről, de sokat jelenthet a számukra, ha ezt mégis megteszed, hiszen így ők is teljes értékű munkatársnak érezhetik magukat.

Bizonyosodj meg róla, hogy az új történések, például egy új dolgozó felvétele, tervezett átszervezések és előléptetések híre mindenkihez eljut. A Bitrix24-ben minden céges változás és történés könnyedén, valós időben követhető és egyszerűen létrehozhatsz bejelentéseket is, melyeket biztosan mindenki látni fog.

  1. Szervezz találkozót

Ha lehetséges, rendszeres időközönként hívd be az irodába a távdolgozókat is. Ha nincs iroda, és mindenki otthonról dolgozik, akkor hívd meg a csapatot egy konferenciaterembe vagy üdülőbe.

Persze, az interneten is jó kapcsolatok szövődhetnek, de a személyes találkozás még tovább növeli a bizalmat, a megértést és az együttműködést. Legalább évente egyszer találkozzon személyesen az egész csapat és meglátod, mennyivel jobban megy majd a munka.

Bitrix24_logoA Bitrix24 egy közösségi vállalati intranet, melynek felhő alapú (cloud) verziója akár ingyenesen is használható. A rendszer helyi telepítésű (self-hosted) változata nálunk magyar nyelven is elérhető! Több információkért böngészd tovább az OFFICE42 oldalát, látogass el a BITRIX24.hu-ra vagy jelentkezz havonta megrendezésre kerülő bemutatónkra!

Forrás: Bitrix24.com