sikeresen hozzáadtad a kosaradhoz.

Csak beregisztrálunk, és már van is egy saját céges intranetünk, ami a közösségi hálózatok stílusában köti össze a munkatársakat vagy akár a külső partnereket, egyszerűbbé és hatékonyabbá téve a munkát. Nézzük, mit tud a Bitrix24 és mi a sikerének titka!

Olyan jó legyen, mintha magadnak csinálnád

Bitrix24 Idea„Új helyre költöztem, és nem volt a környéken videotéka. Hát nyitottam egyet.” Tipikusan így kezdődnek azok a legendás amerikai sikersztorik, amelyek aztán egy országos, piacvezető üzlethálózat létrehozásával végződnek.

A Bitrix24 története is hasonló ehhez. A rendszer orosz fejlesztői fő termékként eredetileg webáruházakat készítettek. Ugyanakkor érezték, hogy a munka menedzselésére szükségük lenne egy jól használható intranetre, amellyel kezelhetik a feladatokat, nyilvántarthatják az ügyfelek, és így tovább. Programozók lévén készítettek maguknak egy ilyen rendszert.

A megoldás olyan jól sikerült, hogy idővel saját termékké nőtte ki magát, végül pedig a cég zászlóshajója lett – úgyhogy ma már csak ezzel foglalkoznak. A vállalat átköltözött az Egyesült Államokba és több millió dolláros bevételt termel. A Bitrix24-et ugyanis több mint 500 ezer szervezet használja, köztük a Xerox, a Samsung, a Volkswagen, a KIA, a Vogue és a PC Magazine.

Milyen szolgáltatásokat nyújt?

A rendszer moduljai között szerepel a dokumentumok, feladatok, naptárak kezelése, CRM, projekt menedzsment, email, chat és videókommunikáció. Mindezt egy közösségi hálózatokra emlékeztető keret fogja össze, felhasználói profilokkal, kommenteléssel, lájkolással, tartalommegosztással.

Választható platformok

A Bitrix24 2012 áprilisában egy felhőben tárolt szolgáltatásként indult, de azóta már létezik saját szerverre telepíthető változata, illetve Android és iOS applikációja is.

Bitrix24 közösségi intranet

Könnyű birtokba venni

Hosszan magyarázhatnánk, mi mindent tud, de sokkal egyszerűbb kipróbálni. Ugyanis a bitrix24.hu címen egy egyszerű regisztráció után már meg is kezdhetjük a teljes értékű rendszer használatát. Akár hosszú távon is támaszkodhatunk rá, mert a Bitrix24 12 főig ingyenes, és ehhez még 5 GB tárhely is jár.

Akik már tesztelték, a legtöbbször azt emelik ki, hogy milyen könnyű és magától értetődő kezelni. Hiszen rögtön belépés után egy olyan felület fogad minket, ami a Facebookra emlékeztet: a nyitólapon egy hírfolyamban követhetjük, hogy ki mit dolgozik a rendszerben. Nincs szükség intranet szakértőre: bárki, aki használt már közösségi hálót, hamar, önállóan rájön, mit, hol és hogyan kell csinálni.

Nagyon jól skálázható

Bitrix24 project managementA látszólagos egyszerűség azonban egy nagyon is robosztus rendszert rejt, amit az igényeik szerint testre szabhatunk. Ha megelégszünk a gyárilag kifejlesztett funkciókkal, és beállított alapfolyamatokkal, akkor nincs más dolgunk, csak kattintgatni. De ha nagy, akár országhatárokon átnyúló a céges szervezet, összetettek a munkafolyamatok, akkor egyedi beállítások segítségével ezt is modellezni tudjuk. Sőt, akár külső partnerek számára is hozzáférhetővé tehetjük a hálónkat, számos funkciójával együtt.

Ha még ez is kevés, akár hozzá is fejleszthetünk a Bitrix24-hez. Akár azt is megoldhatjuk vele, hogy a rendszer naplózza, melyik ügyféllel mikor és mennyit beszéltünk telefonon. Sőt, az is programozható, mi történjen egy beérkező megkereséssel, amit olyan telefonszámról vagy email címről kezdeményeztek, amely nem szerepel az adatbázisunkban. Akár automatikusan továbbíthatjuk az új ügyfelekkel foglalkozó értékesítő kollégának.

Ez utóbbi lehetőségekkel természetesen már csak akkor tudunk élni, ha havidíjat fizetünk, amihez nagyobb vagy éppen korlátlan tárhely is jár.

Magyarul is elérhető

Ráadásul a Bitrix24 magyar képviselettel is rendelkezik. Az Office42 nem csak lefordította magyarra a rendszert, de havonta ingyenes bemutatót is tart azoknak, akik érdeklődnek a Bitrix24 iránt. Sőt, felhasználói klubot is működtetünk, ahol a megoldást használó cégek megoszthatják egymással tapasztalataikat. Végül, de nem utolsósorban: ha egyedi kialakításra, fejlesztésre van szükség, amit az ügyfél önállóan nem tud megoldani, az Office42 ebben is tud segíteni.

Bitrix24_logoA Bitrix24 egy közösségi vállalati intranet, melynek felhő alapú (cloud) verziója akár ingyenesen is használható. A rendszer helyi telepítésű (self-hosted) változata nálunk magyar nyelven is elérhető! Több információkért böngészd tovább az OFFICE42 oldalát, látogass el a BITRIX24.hu-ra vagy jelentkezz havonta megrendezésre kerülő bemutatónkra!