was successfully added to your cart.

Hogyan takaríthatsz meg pénzt vállalkozásod felhőre költözésével?

A felhő alapú szolgáltatások hatalmas előrelépést jelentenek a megszokott vállalkozói eljárások és igények területén. Nemcsak nagyobb biztonságot, szakterületek szerinti elkülönítést, és nagyobb nyugalmat biztosítanak (köszönet az automatikus biztonsági mentéseknek), jelentős pénzmegtakarítást is lehetővé tesznek a kisebb vállalkozások számára.

Papír

Egy átlag irodai munkás évente akár 10 000 papírlapot is el tud használni. Áú! Még, ha nagy mennyiségben, vállalati áron is vásároljuk a papírt, akkor is igen nagy összeget költöttünk el csak papírra. Képzeld csak el, mennyivel jobb lenne, ha vállalatod összes papíralapú dokumentumát átköltöztetnéd egy felhőre. Az összes számla, űrlap, dokumentáció, képzési anyag, hivatalos irat, számítás, vázlat, és pénzügyi nyilvántartás közül egy sem függne többé papírtömegektől és a nyomtatófesték utántöltésétől. A papíralapú funkciók felhőre költöztetése természetesen kiiktatja a papír költségeit, emellett pedig megszünteti az irodai nyomtatók karbantartásának, nyomtatófesték újratöltésének, és a kiszervezett nyomdai munka költségeit.

Felszerelés

A kisvállalatoknak gyakran saját maguknak kell gondoskodniuk az adatközpontként működő szerverek üzemeltetéséről, ami nem mindig könnyű feladat. A nagyvállalkozások megengedhetik maguknak, hogy saját, dedikált adatközponttal rendelkezzenek, a közepes méretű vállalkozások pedig általában bérelik a szervereiket egy nagyobb adatközponton belül. A kisvállalkozások azonban kisebb tőkével dolgoznak és ebből kell megoldaniuk a saját szervereik helyi üzemeltetését. Ez azt jelenti, hogy saját kezűleg kell karbantartaniuk a szervereket és lecserélni őket, ha probléma adódik. Ha te is ebben a cipőben jársz, erősen ajánljuk, hogy adatközpontodat költöztesd át egy felhő alapú szerverre. Ezzel pénzt spórolsz meg a felszerelések árán, hiszen nem kell drága számítógépeket venned, nem a te villanyszámládat terheli az üzemeltetés és a karbantartás sem a te gondod lesz. Vállalkozásod pénzt takaríthat meg továbbá a személyzeti költségeken, hiszen nem kell plusz embereket alkalmaznod a szerverek üzemeltetésére, folyton időhiányban szenvedő informatikusaid pedig végre fontosabb problémák megoldásával foglalkozhatnak. A felhő alapú szolgáltatások havidíja általában magában foglalja a folyamatos informatikai segítségnyújtást és karbantartást.

Frissítések és szoftverek

Mennyit kellett eddig fizetned annak érdekében, hogy beszerezd a legfrissebb, legjobb, legújabb, és teljes mértékben nélkülözhetetlen szoftvereket és azok frissítéseit? A felhő alapú számítástechnikában nem fogsz ilyesmivel találkozni. Mivel a felhő alapú szolgáltatások, egyszerűen fogalmazva, felhő alapúak, a szolgáltatók rendszeresen hozhatnak ki frissítéseket és új funkciókat, amint azokat kifejlesztették. A frissítések egyszerűen a szolgáltatás részévé és a szolgáltatók felelősségévé válnak. Eggyel kevesebb dolog, amivel foglalkoznod kell, és amiért fizetned kell.

Specializált eszközök

A speciális szoftverek, adatelemzés, és digitális üzleti eszközök igen költséges befektetések lehetnek a kisvállalkozások számára. Az üzletág-specifikus pénzügyi rendszerek például több ezer dollárba is kerülhetnek. A felhő alapú megoldások használata lehetővé teszi, hogy egy jóval magasabb kezdeti kifizetés helyett havidíj ellenében megkapd a számodra szükséges szolgáltatásokat. Kisvállalkozásod ugyanazokhoz a minőségi eszközökhöz és szolgáltatásokhoz kap hozzáférést, melyeket a sokkalta nagyobb versenytársaid is élvezhetnek. Ez a nagybani vásárlás hatalmának egy esete: a felhő alapú szolgáltatást kínálók megengedhetik maguknak, hogy gyorsan dolgozó, elismert és elkötelezett fejlesztőket fogadjanak fel, akiket te valószínűleg soha nem tudnál megfizetni. Miért is ne használnád ki, amit ez a helyzet nyújthat a vállalkozásodnak, és miért ne csökkentenéd a költségeidet?

Kamat és költségek

Ha a vállalkozásod képtelen működni egy megbízható pénzügyi rendszer vagy tervező szoftver nélkül, akkor mindent el kell követned ezeknek a beszerzéséért, hogy életben tartsd a cégedet. Van, amikor ez azt jelenti, hogy kölcsönt kell felvenned, díjakkal és kamatokkal együtt. A felhő alapú számítástechnika azonban egy remek alternatívát kínál azzal, hogy reális havidíjakért cserébe lehetővé teszi számodra ezeknek a programoknak a használatát. Így megkíméled magad és vállalkozásod a súlyos költségektől és kamatoktól. A kamatteher elkerülése jelentős évi megtakarítást jelenthet. A felhőre költözés önmagában még nem fogja megoldani az összes üzleti nehézségedet, vagy automatikusan megnövelni vállalatod termelékenységét, azonban hatalmas segítséget nyújt a költségek lefaragásában és az üzlettel járó stressz csökkentésében.

A Bitrix24 felhő alapú vállalati intranetéről és annak díjazásáról itt olvashatsz bővebben.

Forrás: Bitrix24.com