sikeresen hozzáadtad a kosaradhoz.

Mindenkinek az a célja, hogy vállalata eredményesebben és hatékonyabban dolgozzon. Ehhez nem mindig kellenek óriási változtatások és befektetések. A következőkben öt egyszerű módszert mutatunk be, melyek könnyedén kivitelezhetők, akár a Bitrix24 használatával is.

Merj kicsiben gondolkodni

Szeretünk nagy dolgokról és nagy álmokról beszélni, ami alapjában véve egy remek dolog, de ha mindig csak a nagy képet nézzük, gyakran elsiklunk a kisebb dolgok mellett, amelyeket naponta el kellene végeznünk.

A nagy célok energiát és motivációt adhatnak, és egyszer-egyszer tehetünk is nagy lépéseket előre, de ez kevésbé hatékony módszer, mintha naponta lépnénk egy-egy kisebbet a jó irányba.

Próbáld meg kisebb, de folyamatos ütemben megközelíteni a gólodat, ahelyett, hogy állandóan a hatalmas ugrás lehetőségét lesnéd. Az embernek nincs mindig energiája és lehetősége nagyokat ugrani, folyamatosan lépdelni azonban igen. Bontsd le a nagy célokat kisebbekre és vond be a napi rutinodra a kis lépéseket, melyek ezek eléréséhez szükségesek.

Limitáld a teendőid listáját

sikeressegb24Ha túl sok teendőd gyűlik össze, akkor rengeteg értékes időt fecsérelsz el azok rendszerezésére és a fontossági sorrend megállapítására, ahelyett, hogy valódi munkát végeznél.

Nincs abban semmi rossz, ha belátod a saját korlátaidat, sőt, minél előbb teszel így, annál hamarabb leszel képes hozzálátni a feladataid elvégzéséhez és kezeléséhez.

Limitáld a napi teendőid listáját egy-három fontos feladatra és meglátod, egyből tisztábban fogsz látni. Pontosan tudni fogod, hogy mit kell elvégezned, mi az, amire fókuszálnod kell és mit hagyhatsz figyelmen kívül. Persze mindig lesznek váratlan feladatok, amiket soron kívül el kell végezned, de ezek után rögtön visszatérhetsz a betervezett teendőidhez.

A Bitrix24 feladatkezelő rendszere nagyszerű lehetőséget nyújt feladataid rendszerezéséhez és a munkamenet megtervezéséhez.

Használd mindennap a naptáradat, terveződet és/vagy feladatkezelő rendszeredet

A Bitrix24 egy nagyszerű és hatékony vállalati rendszer, de csak akkor lehet a segítségedre, ha mindennap használod. Egy vállalati intranet egyik fő célja, hogy ne kelljen fejben tartanod minden egyes feladatot, eseményt, meetinget, projektet és kommunikációt és ezek időpontjait.

Nézz rá naponta többször is a rendszerre, hogy lásd, ellenőrizd, és ha szükséges frissítsd teendőid listáját, így a rengeteg információ nem okoz majd káoszt a fejedben. Legyen a napi rutinod része, hogy reggel, délben és este is belépsz a Bitrix24-be. Bízd a rendszerre az információk tárolását, az emlékeztetést és a szervezést, így neked csak a munkavégzésre kell majd koncentrálnod.

Automatizáld a visszatérő feladataidat

bitrix24_munkaLegyen szó munkamenet-összeállításról, projektfeladatok kiosztásáról, tartalomírásról vagy bármi másról, a visszatérő feladatok ugyanazokból a lépésekből állnak, gyakran még a sorrendjük sem változik.

A Bitrix24 több megoldást is kínál a visszatérő feladatok idejének lerövidítésére és a lépések észben tartására. Összeállíthatsz egy egyszerű teendőlistát, de egy kis gyakorlattal akár teljes mértékben automatizálhatod is ezeket a feladatokat a folyamattervező funkció segítségével.

Döntsd el, hogy mi szakíthat félbe

A váratlan, munkamenetet megszakító eseményekre úgy gondolunk, mint olyan dolgokra, melyek felett semmi irányításunk nincs, legyen szó rámenős kollégákról, fontos telefonhívásokról vagy elkerülhetetlen, lemondhatatlan felkérésekről. Előfordulhat, hogy ezek elárasztanak minket és kétségbeesetten próbálunk eleget tenni nekik, miközben a betervezett munkát is igyekszünk időre befejezni.

Ezen is könnyedén változtathatsz: szánj 15 percet arra, hogy végiggondold, melyek azok a dolgok, amikért valóban érdemes félbeszakítani a munkát. Egy fontos telefonhívás a főnöktől vagy egy ügyféltől mindig elsőbbséget élvez, de egy megírásra váró termékértékelés vagy egy email nem minden esetben. Neked kell eldöntened, hogy mik azok a váratlan dolgok, amik nem tűrnek halasztást. A napi munkaterved elkészítésekor érdemes számolnod egy-egy váratlan eseménnyel is.

Kollégáid felé is jelezheted, hogy mikor érsz rá és mikor nem. Bezárhatod például az irodád ajtaját, ha éppen nagy munkában vagy, kikapcsolhatod az email-értesítőt, de az is sokat segít, ha a Bitrix24 naptárában megjelölöd azokat az időpontokat, amikor nem leszel elérhető.office42_fb

Ha nagyobb irányításod van a váratlan megszakítások fölött, az sokat segít munkád eredményességén. Ezek az apró változtatások az egész munkaévedet jobbá tehetik.

A Bitrix24 egy közösségi vállalati intranet, melynek felhő alapú (cloud) verziója akár ingyenesen is használható. A rendszer helyi telepítésű (self-hosted) változata nálunk magyar nyelven is elérhető! Több információkért böngészd tovább az OFFICE42 oldalát, látogass el a BITRIX24.hu-ra vagy jelentkezz havonta megrendezésre kerülő bemutatónkra!

Forrás: Bitrix24.com