was successfully added to your cart.

A Timex megépítette az első önálló okosórát

By 2014-08-21 Egyéb, internet

Az Ironman One GPS+ még medvetámadás esetén is igyekszik segíteni.

Eddig alapjában véve az okosórák azok az okostelefonok kiegészítőiként léteztek, elsődleges céljuk az volt, hogy elolvashassuk a különböző értesítéseket anélkül, hogy folyamatosan elő kellene vennünk a zsebünkből a telefont. A Timex új IronMan One GPS+ nevű órájának köszönhetően azonban akár otthon is hagyhatjuk telefonunkat, hiszen ez egy teljesen független készülés, beépített 3G rádióval és kommunikációs eszközökkel.

surf_okosoraA 399,95 dollárba (valamivel kevesebb mint 100 ezer forint) kerülő okosóra kinézetben nem veszi fel a versenyt az elegáns karórákkal, hiszen úgy néz ki, mintha egy vaskós, csúnya miniszámítógép lenne a csuklónkra erősítve. A One GPS+ a Qualcomm Toq-hoz hasonlóan egy állandóan bekapcsolt állapotban lévő Mirasol kijelzővel rendelkezik és úgyszintén ikonalapú kezdőképernyője van. A Timex állítása szerint az okosóra ugyanolyan strapabíró és ugyanúgy 50 méterig vízálló, mint a cég többi IronMan nevű terméke, de semmi másban nem hasonlít hozzájuk.

Beépített 3G rádióval rendelkezik és egy egyszerű üzenetküldő alkalmazás is van rajta. Az AT&T mobilszolgáltató egy évig ingyenes adatforgalmat biztosít az IronMan One GPS+ vásárlóinak, utána viszont fizetőssé válik a szolgáltatást, de konkrét csomagokról és árakról egyelőre még nem tudni.

Ha eltévednénk, a beépített GPS-nek köszönhetően egyetlen érintéssel bekapcsolhatjuk a „Find Me” (Találj meg!) módot, és megtudhatjuk, hol is vagyunk pontosan. A GPS-es követés sportolás esetén is hasznos lehet, hiszen mérhetjük vele, hogy mekkora távot futottunk le vagy mennyit túráztunk a vadonban. Az órának még SOS üzenetküldő funkciója is van, ahol előre definiált segítségkérő üzeneteket küldhetünk barátainknak vagy családtagjainknak. A Timex hivatalos bemutatóanyaga alapján még arra az extrém helyzetre is van vészüzenet, ha egy medve üldözőbe venne minket.

A gyártó állítása szerint az óra akkumulátora nyolc órát bír ki egy feltöltéssel, ha a GPS folyamatosan be van kapcsolva, átlagos használat mellett pedig akár három napig is kibírja töltés nélkül.

A Timex másképp tekint az okosórákra

Mint bármilyen más IronMan óra, a One GPS+ használata is az atléták számára ajánlott (például olyanoknak, akik az IronMan versenyeken vesznek részt). Képes mérni a sebességet és a távolságot és feltölteni az eredményeket bármilyen kívánt online szolgáltatásra, teljesen önállóan, okostelefon nélkül. A 3G rádió mellett 4GB tárhellyel is rendelkezik, így akár zenelejátszó eszközként is funkcionálhat.

Az órakészítés terén 160 éves tapasztalattal rendelkező Timex teljesen másképp tekint az okosórákra, mint a többi cég. A One GPS+ nem fogad értesítéseket a telefonunkról, nem figyelmeztet, hogy mi a következő teendőnk a naptárban. Célja az, hogy folyamatos kapcsolatot biztosítva segítse az atlétákat és túrázókat a biztonságosabb és okosabb testmozgásban. Nincs bonyolult menürendszere, nincs szüksége másik eszközre a működéshez, egyszerűen semmilyen korábbi okosórával nem hasonlítható össze.